НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

Ревијален натпревар во мал фудбал

Во рамките на одржувањето на 27-те Републички спортски на лицата со телесен инвалидитет на Македонија, на 06.06.2015 година, на помошното игралиште на спортскиот центар „Биљанини Извори“ во Охрид се одржа ревијален натпревар во мал фудбал помеѓу ветераните на ФК „Пелистер“ од Битола и екипата на „Мобилност Македонија“.

Занимлив натпревар пред малубројна публика, иако истиот заслужуваше да му се посвети поголемо внимани од срана на учесниците на игрите. По исклучително фер и коректна игра во која резултатот воопшто не беше во прв план, натпреварот заврши нерешено 5:5.

Им благодариме на фудбалерите – ветерани и на претставниците на ФК „Пелистер“ за пружената рака на поддршка, како и на нашите момчиња за залагањето, фер и коректната игра.

[Best_Wordpress_Gallery id=”66″ gal_title=”futbal2015″]