НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

МЛАДИНСКОТО ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО ВО ШАХ ,,СТРУГА 2021″

Од 19-25.06.2021 година, во хотелот Дрим во Струга, се одржа МЛАДИНСКОТО ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО ВО ШАХ ,,СТРУГА 2021″, на кое во категоријата U14 (натпреварувачи до 14 годишна возраст) настапи и младиот стипендист на Параолимпискиот комитет на Северна Македонија, Александар Стојчески од Скопје.
Во конкуренција на 10 натпреварувачи, младиот Александар го освои 8-то место со освоени 2 поени.
Настапот на нашиот стипендист Александар Стојчески и неговиот придружник и родител Горан Стојчески, финансиски беше поддржан од средствата од Агенција за млади и спорт.

[Best_Wordpress_Gallery id=”319″ gal_title=”mladinsko_shah2021″]