НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО ВО ПИНГ ПОНГ 2021

На 02.10.2021 година во спортската сала „Јасмин“ во Кавадарци, во организација на Параолимпискиот комитет на Северна Македонија беше одржано Државно првенство во пинг понг на кое учествуваа 25 спортисти со телесен инвалидитет и 16 спортисти со оштетен слух, поделени во 6 категории, 4 во машка и 2 во женска конкуренција.
Резултати:
Класа 3-5
1.Бранимир Јовановски – Куманово
2.Муштеба Амети – Охрид
3.Зоран Јовановски – Струмица
4.Васил Росомански – Кавадарци
5.Илчо Кангов – Гевгелија
Класи 6-8
1.Рубинчо Ристески – Прилеп
2.Томи Јаневски – Битола
3.Игорчо Постолов – Струмица
4.Тони Митровски – Скопје
5.Ванчо Каранфилов – Скопје
6.Марјан Зафировски – Скопје
7.Костадин Николов – Струмица
8.Дончо Чамбов – Велес
9.Антон Коцевски – Велес
Класи 9-10
1.Страшко Коцевски – Куманово
2.Зоран Трајановски – Куманово
3.Митко Сотироски – Охрид
4.Дејан Алексовски – Скопје
5.Дејан Ѓорѓиевски – Скопје
6.Вјачеслав Корјакин – Скопје
7.Никола Маркоски – Делчево
Класи 7-10 – жени
1.Лилјана Мицовска – Кочани
2.Олга Ристовска – Скопје
3.Оливера Наковска Бикова – Битола
4.Тајна Ристеска – Прилеп
Мажи глуви и наглуви
1.Мустафа Велиов – Штип
2.Ристо Ников – Струмица
3.Васко Марков – Скопје
4.Тоде Гиков – Куманово
5.Зоран Гиков – Неготино
6.Фадил Асанов – Велес
7.Мустафа Бекировски – Куманово
8.Борис Стојакоски – Прилеп
Жени глуви и наглуви
1.Ангелина Гиков – Неготино
2.Андријана Грковска – Скопје
3.Маја Маркова – Скопје
4.Неда Николова – Струмица
5.Татјана Чечерова – Куманово
6.Севда Велиова – Штип
7.Хермина Гикова – Куманово
8.Живка Стојаноска – Прилеп

[Best_Wordpress_Gallery id=”335″ gal_title=”pingpong2021″]