НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

МЕЃУНАРОДЕН ТУРНИР ВО ПИНГ ПОНГ „КУМАНОВО 2022“

На 27.11.2022 година, во организација на Сојузот за спорт и рекреација на инвалиди Куманово, со учество на натпреварувачи од Бугарија, Србија, Црна Гора и Северна Македонија се одржа меѓународен турнир во пинг понг „Куманово 2022“.
Натпреварот се одржа во реновираната спортска сала на Гимназијата „Гоце Делчев“, за што во ова прилика и се заблагодаруваме на директорката Марија Тодоровска, а со поддршка од Општински сојуз на спортови Куманово.
Раководител на турнирот и главен судеја беше Мики Трендафиловски, а турнирот го прогласи за отворен Срѓан Величковиќ, секретар на Сојуз на спортови Куманово.
Во исклучителна фер и занимлива борба беа постигнати следните резултати:
Класа 6-8
 1. Јордан Митев од Бугарија
 2. Милорад Јовановиќ од Србија
 3. Пјетро Палушевиќ од Црна Гора
 4. Милан Антиќ од Србија
 5. Марјан Зафировски од Северна Македонија
 6. Тони Митровски од Северна Македонија
Класа 9-10
 1. Паун Ватов од Бугарија
 2. Дејан Башановиќ од Црна Гора
 3. Валентин Маринов од Бугарија
 4. Небојша Стефановиќ од Србија
 5. Зоран Трајановски од Северна Македонија
 6. Дејан Алексовски од Северна Македонија
На најдобрите три спортисти по класи им беа врачени медали.

[Best_Wordpress_Gallery id=”397″ gal_title=”kumanovo2022″]