НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

ЛИСТА НА СВЕТСКИ РЕКОРДЕРИ ВО СТРЕЛАШТВО

ЛИСТА НА СВЕТСКИ РЕКОРДЕРИ ВО СТРЕЛАШТВО по дисциплини
World Record Holders by event, World Shooting Para Sport

На најновата Листа на актуелни носители на светски рекорди, во Дисциплината П2 (P2 – Women’s 10m Air Pistol SH1) и нашата спортистка Оливера Наковска-Бикова, која го изедначи рекордот во квалификации во оваа дисциплина од 570 кругови за време на Светското првенство во Кореја во мај годинава.

Линк