НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

КОНТРОЛНИ НАТПРЕВАРИ НА МАКЕДОНСКИТЕ ПАРАОЛИМПИЈЦИ-СТРЕЛЦИ

Македонските стрелци се подготвуваат за натпреварите кои следат, Европско првенство во стрелаштво со воздушно оружје во Белград 01-07.12.2018 година и Светскиот куп во Ал Аин, ОАЕ од 13-24.02.2019 година.

На контролниот натпревар на 22.10.2018 година:
Во Битола:
1. Оливера Наковска Бикова 95, 93, 96, 94, 93, 96 = 567
Во Скопје:
1. Александар Јовановски 93, 96, 94, 91, 98, 91 = 563
2. Ванчо Каранфилов 90, 97, 94, 95, 92, 93 = 561

На контролен натпревар на 24.10.2018 година:
Во Битола:
1. Оливера Наковска Бикова 94, 93, 95, 94, 93, 95 = 564
Во Скопје
1. Александар Јовановски 92, 91, 92, 95, 93, 93 = 556

На контролен натпревар на 25.10.2018 година:
Во Скопје:
1. Александар Јовановски 95, 97, 94, 98, 94, 94 = 572

Натпревар МССФ 3 коло Куп во Битола:
1. Оливера Наковска Бикова 98, 95, 94, 92, 94, 95 = 568
2. Александар Јовановски 94, 91, 96, 91, 86, 90 = 548

[Best_Wordpress_Gallery id=”170″ gal_title=”kontrolen1″]