НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

III КУП (финален) НА МАКЕДОНИЈА ВО СТРЕЛАШТВО

На 09.12.2018 године, на стрелиштето во Битола, во организација н ССРИ Битола, се одржа последниот финален трет Куп на Македонија во стрелаштво за спортисти со инвалидност за 2018 година.

Натпреварувачите се натпреваруваа во 3 категории:
-Воздушен пиштол (микс) меѓународна програма 60 истрели,
-Сериска воздушна пушка – мажи 20 истрели и
-Сериска пушка жени, 20 истрели.

Во фер и коректна атмосфера, беа постигнати следните резултати:

ВОЗДУШЕН ПИШТОЛ – МИКС (мажи и жени)
1.Оливера Наковска Бикова, Битола 94,91,94,94,96,97 =566
2.Александар Јовановски, Скопје 88,88,95,94,95,96 =556
3. Ванчо Каранфилов, Скопје 93,94,92,92,91,91 =553
4. Даниел Михајловиќ, Скопје 90,87,97,87,92,89 =542
5. Светлан Седнаков, Скопје 92,93,87,89,88,87 =536
6. Горан Митревски, Скопје 79,85,86,83,82,87 =502
7. Митко Фидановски, Битола 83,80,83,80,79,86 =491
8.Михајло Михајлов, Кавадарци 72,78,73,76,71,76 =446

ВОЗДУШНА ПУШКА – МАЖИ
1. Новча Тодоровски, Куманово 83.86=169
2. Стеван Ангелковски, Прилеп 82.80=162
3. Васко Стефановски, Битола 84.78=162
4. Небојша Пејовски, Струга 85.76=161
5. Светлан Седмаков, Скопје 82,76=158
6. Бранимир Јовановски,Куманово 76,80=156
7. Зоран Јовановски, Струмица 74,81=155
8. Менде Дивјаковски, Битола 57,65=122
9. Даниел Михајловиќ. Скопје 55,40= 95
10. Горан Митровски, Скопје 45,46= 91

ВОЗДУШНА ПУШКА – ЖЕНИ
1. Елизабета Тодоровска, Куманово 78,77=155
2. Олга Ристовска, Скопје 18,58= 76
3. Наташа Црвенковска, Битола 36,31= 67

Судии: Бранимир Јовановски и Ванчо Каранфилов. Комесар на купот Драган Дојчиноски,

[Best_Wordpress_Gallery id=”194″ gal_title=”kup2018-3″]