НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

Државно првенство во стрелаштво 2016

Државно првенство во стрелаштво

На 11.06.2016 година, на стрелиштето „Бејбунар“ во Охрид се одржа државното првенство во стрелаштво за спортисти со инвалидност на Македонија.
На првенството по посебни категории настапија 14 спортисти со телесен инвалидитет во три спортски дисциплини и 7 спортисти со оштетен слух во три спортски дисциплини.
Судии на натпреварот беа Валентина Гоџовска и Бранимир Јовановски, а натпреварот помина во фер и спортска атмосфера.
Постигнати резултати:

Спортисти со телесен инвалидитет
Воздушен пиштол микс (мажи и жени)
1 Оливера Наковска-Бикова,Битола 93 92 97 98 95 90 565
2 Ванчо Каранфилов-Скопје 93 92 94 90 89 88 546
3 Александар Јовановски-Скопје 93 90 85 87 93 90 538
4 Митко Фидановски-Битола 81 90 75 81 80 85 492
5 Златко Биков-Битола 69 74 84 80 80 83 470
6 Михајло Михајлов-Кавадарци 77 79 83 73 75 77 464

Воздушна пушка-мажи
1. Васко Стефановски Битола 81 87 87 83 338
2. Новча Тодоровски Куманово 79 85 78 85 327
3. Ѓорѓи Здравески Прилеп 79 73 77 66 295
4. Стеван Ангелески Прилеп 73 65 71 75 284
5. Имер Сефери Скопје 53 62 72 73 260
6. Зоран Јовановски Струмица 49 71 72 56 248

Воздушна пушка со сталак-мажи
1 Никола Ѓуровски Битола 84 88 78 90 340
2 Дејан Танески Охрид 85 89 82 79 335

Глуви и наглуви спортисти
Воздушен пиштол жени
1 Катерина Ѓорѓиева Скопје 82 68 76 69 295
2 Андријана Грковска Скопје 69 73 82 61 285
3 Снежана Јарчева Скопје 61 73 63 69 266

Воздушен пиштол мажи
1 Светлан Седмаков-Скопје 87 88 88 87 84 86 520
2 Даниел Михајловиќ-Скопје 82 84 88 82 84 81 501
3 Шефкет Брахими-Скопје 66 75 80 77 76 77 451

Воздушна пушка мажи
1 Светлан Седмаков Скопје 87 88 82 77 334
2 Горан Митровски Скопје 80 75 84 84 323
3 Даниел Михајловиќ Скопје 47 53 62 59 221
4 Шефкет Брахими Скопје 55 49 52 49 205

[Best_Wordpress_Gallery id=”88″ gal_title=”strelastvo2016″]