НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

Државно првенство во шах 2015

На 03-04.10.2015, во хотелот „Мизо“ во Охрид,  во организација на МОБИЛНОСТ МАКЕДОНИЈА, се одржа 27-то Државно првенство во шах за лица со телесен инвалидитет на Македонија.

Учествуваа 21 натпреварувачи од 11 здруженија. Првото место го освои Јанчо Ѓорѓевски од Куманово со освоени 6,5 поени од можни 7, второто Љупчо Филипов од Кочани со 5,5 поени, а третото Горан Војновски од Кочани со 5 поени. Согласно пропозициите, првопласираните 10 натпреварувачи и тоа: Јанчо Ѓорѓевски-Куманово, Љупчо Филипов-Кочани, Горан Војновски-Кочани, Мирослав Бучевски-Скопје, Ристо Фотевски-Скопје, Наум Абов-Скопје, Горјан Свеќанцоски-Прилеп, Тоде Арсов-Штип, Адем Неби-Скопје и Билал Биберовиќ-Велес, директно се пласираа за следното 28-мо првенство кое ќе се одржи идната година.

Последните 5 шахист: Мирче Коцев, Ване Коцев, Атли Горенца, Драгиша Дукадиновски и Иле Панзов, немаат право на учество следната година, но нивните здруженија ќе имаат право да пријават други шахисти за учество на првенството.

[Best_Wordpress_Gallery id=”72″ gal_title=”sah2015-1″]