НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

Државно првенство во пинг понг 2015

Во организација на Националната федерација за спорт и рекреација на инвалидите на Македонија – Македонски параолимписки комитет, на 15.11.2015 година во спортската сала на гимназијата „Гоце Делчев“ во Куманово беше одржано државното првенство на Македонија во пинг понг за спортисти со инвалидност на кое учествуваа 24 пингпонгари, во 5 натпреварувачки категории. Главен судија на натпреварот беше Мики Трендафиловски. Првенството го отвори претседателот на федерацијата Тихо Русески, а во исклучително фер и коректна борба првите места по категории ги освоија следните спортисти:

Жени класи 6-10

1.Олга Ристовска-Скопје

2.Наташа Црвенковска-Битола

3.Лилјана Мицовска-Кочани

4.Магдалена Делова-Кавадарци

 

Мажи класи 1-5

1.Трајче Стојаноски – Скопје

2.Муштеба Амети-Охрид

3.Ристо Фотевски-Скопје

4.Зоран Јовановски-Струмица

 

Мажи класа 6-8

1.Томи Јаневски-Скопје

2.Марјан Зафировски-Скопје

3.Тони Митровски-Скопје

4.Игорче Постолов-Струмица

5.Николчо Делов-Кавадарци

6.Ванчо Каранфилов-Скопје

7.Васко Стефановски-Битола

 

Мажи класи 9-10

1.Страшко Коцевски-Куманово

2.Зоран Трајковски-Скопје

3.Ненад Диниќ-Скопје

4.Дејан Алексовски-Скопје

5.Дејан Ѓорѓиевски-Скопје

Мажи глуви и наглуви

1.Славчо Манчев-Скопје

2.Бобан Гурмешевски-Скопје

3.Кенан Сефедин-Скопје

4.Џан Ќорбајрам-Скопје

 

На првопласираните натпреварувачи им беа доделени медали од страна на претседателот на федерацијата.

[Best_Wordpress_Gallery id=”76″ gal_title=”ping-pong2015″]