НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

SAMSUNG

Државно првенство во пинг понг 2012

Во пингпонгарската сала „Јасмин“ во Кавадарци на 21.10.2012 година се одржа државното првенство во пинг понг за спортисти со инвалидност во организација на НФСРИМ-МПК. На првенството учествуваа 27 натпреварувачи кои своето учество го обезбедија преку квалификациски натпревари од трите спортски региони во РМ.

Класи 9-10

1. Страшко Коцевски – Куманово
2. Александар Димовски – Прилеп
3.Дејан Алексовски – Скопје
4. Моме Јаќимовиќ – Куманово
5. Вјечислав Корјакин – Скопје

Класа Останати

1. Благоја Каланоски Охрид
2. Славе Арабаџиев Скопје
3.Борче Бошковски Скопје
4. Мехмед Керимов Штип
5. Мустафа Велиов Штип

КЛАСА 3-5 (МИКС)

1.Трајче Стојановски Скопје
2.Муштеба Амети Охрид
3.Ристо Фотевски Скопје
4. Нурије Фаризи Струмица
5. Зоран Јовановски Струмица

Класа мажи класа 6-8

1. Рубинчо Ристески – Прилеп
2. Маријан Зафировски  – Скопје
3. Томи Јаневски  – Скопје
4. Васко Стефановски – Битола
5. Ванчо Каранфилов – Скопје
6. Николчо Делов – Кавадарци

Класа жени класа 6-10

1. Оливера Н. Бикова – Битола
2. Лилјана Мицовска  – Кочани
3. Снежана Танеска – Охрид
4. Наташа Црвенковска – Битола
5. Магдалена  Делова – Кавадарци
6. Олга Ристовска – Скопје

НФСРИМ-МПК обезбеди медали за првопласираните 3 натпреварувачи по дисциплини. Медалите ги додели генералниот секретар на НФСРИМ-МПК, Драган Дојчиноски.

[Best_Wordpress_Gallery id=”48″ gal_title=”ping-pong2012″]