НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО НА МАКЕДОНИЈА ВО СТРЕЛАШТВО 2018

На 09.09.2018 година, во организација на Националната федерација за спорт и рекреација на инвалидите на Македонија – Македонски параолимписки комитет, на стрелиштето „Бејбунар“ во Охрид се одржа Државното првенство во стрелаштво за спортисти со инвалидност на Македонија за 2018 година.
На првенството по посебни категории настапија 13 спортисти со телесен инвалидитет во три спортски дисциплини и 15 спортисти со оштетен слух во три спортски дисциплини.
Судии на натпреварот беа: Валентина Гоџовска, Бранимир Јовановски и Драган Дојчиноски, а натпреварот помина во фер и спортска атмосфера.
Средства за одржување на овој натпревар беа обезбедени од Министерството за труд и социјална политика и од Агенцијата за млади и спорт.

Постигнати резултати:

Спортисти со телесен инвалидитет

Воздушен пиштол микс телесни (мажи и жени)

1.Оливера Наковска-Бикова,Битол 91,96,94,95,96,93=564
2 Александар Јовановски Скопје 90,91,93,90,95,92=551
3 Ванчо Каранфилов Скопје 92,90,88,91,93,92=546
4 Бранимир Јовановски Куманово 86,87,88,87,94,91=533
5 Митко Фидановски Битола 84,89,79,78,77,72=479
6 Михајло Михајлов Кавадарци 80,78,88,73,81,78=478

Воздушна пушка-телесни мажи

 1. Небојша Пејоски Струга 72 82 87 82 =323
  2. Стеван Ангелески Прилеп 70 74 77 66=287
  3. Васко Стефановски Битола 81 77 79 57 =284
  4. Менде Дивјакоски Битола 62 74 63 65= 264
  5. Ѓорѓи Здравески Прилеп 52 71 55 65 =243
  6. Влатко Најдоски Прилеп 49 67 60 62 =238

Воздушна пушка микс – телесни и глуви (жени)

 1. Наташа Црвенковска Битола 24 47 56 44 =171
  2. Маја Маркова Скопје 57 42 38 20 =157
  3. Гордана Илиевска Охрид 34 09 35 43 =121
  4. Ленка Климоска Охрид 24 12 13 08 =057
  5. Живка Стојановска Прилеп 05 00 00 00 =05

Глуви и наглуви спортисти

Воздушен пиштол микс глуви и наглуви (мажи и жени)

1 Нина Пејчиќ Гевгелија 92 91 89 91 85 93 =541
2 Светлан Седмаков Скопје 83 83 87 86 80 88 =507
3 Даниел Михајловиќ Скопје 91 70 82 84 83 88 =498
4 Горан Митревски Скопје 83 92 85 73 80 78 =491
5 Шефкет Брахими Скопје 70 77 74 81 76 79 =467

Воздушна пушка мажи

 1. Горан Митревски Скопје 60 56 72 69 =257
  2. Даниел Михајловиќ Скопје 31 49 63 62 =205
  3. Светлан Седмаков Скопје 45 52 45 58 =200
  4. Ристе Николов Струмица 36 45 65 48 =194
  5. Васко Марков Скопје 40 52 51 31 =174
  6. Ѓорѓи Климоски Охрид 62 25 44 35 =166
  7. Шабан Алиоски Куманово 45 23 46 41 =155
  8. Златко Ѓоргиев Кочани 29 22 25 33 =109
  9. Илија Илиевски Охрид 14 25 18 36 =093

[Best_Wordpress_Gallery id=”160″ gal_title=”strelastvo2018″]