НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

ДОДЕЛЕНИ ПЛАКЕТИ ЗА ПОДДРШКА И АФИРМАЦИЈА НА СПОРТОТ НА ЛИЦАТА СО ИНВАЛИДНОСТ

Спортистите со инвалидност, особено параолимпијците стрелци, децении наназад бележат забележителни успеси и резултати, освојувајќи медали од највисоките нивоа на натпреварување, како што се Параолимписки игри, Светски и Европски првенства, Светски купови…, достојно афирмирајќи ја Република Македонија и веејќи го нејзиното знаме со звуците на македонската химна низ сите меридијани во светот.
Сето ова би било невозможно без сериозна поддршка од одредени институции и одговорните лица кои ги раководат истите.
Управниот одбор на Параолимпискиот комитет на Северна Македонија донесе одлука да им додели Плакети на заслужните лица и институциите, за нивната континуирана и несебична поддршка и афирмација на спортот на лицата со инвалидност во нашата држава и пошироко.
Денес, претседателот на Параолимпискиот комитет на Северна Македонија, Бранимир Јовановски, им врачи Плакети на:
– Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски;
-На Министерството за внатрешни работи;
-На директорот на Агенцијата за млади и спорт, Наумче Мојсовски и
-На Агенцијата за млади и спорт.
Им се заблагодаривме за досегашната поддршка и залагање кое резултираше со освојување на бројни медали од меѓународни натпревари, со надеж дека соработката ќе ја интензивираме и надоградуваме во иднина.

[Best_Wordpress_Gallery id=”435″ gal_title=”plaketi2023″]