НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

Од 05-08.04.2024 година, во Охрид, во организација на Параолимпискиот комитет на Северна Македонија, а со финансиска поддршка од Меѓународниот параолимписки...

На 11.03.2024 година, претседателот на Меѓународниот параолимписки комитет (ИПЦ), Ендрју Парсонс, извршниот директор на ИПЦ, Мајк Питерс, и други членови...

Спортски натпревари на лица со телесен инвалидитет: Домашни натпревари Државно првенство во шах поединечо НФСРИСМ-ПКСМ 06-07.04.2024; Државно првенство во шах...

Претседателот на Параолимпискиот комитет на Северна Македонија, Бранимир Јовановски, одржа редовен-периодичен состанок со претставници на Организацискиот комитет на Олимписките и...