НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

БЛИЦ СРЕДБА СО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА МЕЃУНАРОДНИОТ ПАРАОЛИМПИСКИ КОМИТЕТ, ANDREW PARSONS

Претседателот на Параолимпискиот комитет на Северна Македонија, Бранимир Јовановски, се сретна со претседателот на Меѓународниот параолимписки комитет, Andrew Parsons, за време на одржувањето на Светското првенство во стрелаштво во Сиднеј 2019.

За време на кусата средба, го запознав претседателот Parsons со работата и постигнувањата на нашиот параолимписки комитет, а тој изрази жалење што нема да присуствуваме на јубилејното Генералното собрание на ИПЦ кое следната недела ќе се одржи во Бон, Германија на кое би имале можност поопширно да го запознаеме со нашето делување во интерес на развојот на спортот на лицата со инвалиднсот во Република Северна Македонија.