НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

Успешен старт на нашите стрелци

На Светскиот куп во Аликанте – Шпанија, нашата стрелачка репрезентација имаше успешен старт. Репрезентацијата во состав: Оливера Наковска Бикова, Ванчо Каранфилов и Бранимир Јовановски, во својот прв настап го освоија третото место во конкуренција на преку 240 учесници од 44 држави. Овој Светски куп е најголем во историјата на Меѓународниот Параолимписки Комитет.

Денес нашите стрелци ќе го имаат својот втор настап. Веруваме дека до крајот на денот, ќе се израдуваме уште од некој висок пласман.