НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

ОЛИВЕРА НА ЧЕКОР ДО ФИНАЛЕТО НА 50 МЕТРИ

Македонските параолимпијци Оливера Наковска Бикова и Ванчо Каранфилов настапија во дисциплината П4-пиштол слободен избор кој се стрела на 50 метри. Во исклучително силна кон куренција на 48 натпреварувачи, Оливера со резултат од 526 кругови (само 6 круга ја делеа од финале) го освои 12-то место, додека Ванчо Каранфилов со резултат од 486 кругови го зазеде 44-то место.

Александар Јовановски не настапи во оваа дисциплина.

Следен натпревар е на 17.10.2019 година кога на програмата е дисциплината П2-воздушен пиштол жени во која настапува Оливера Наковска Бикова.

[Best_Wordpress_Gallery id=”248″ gal_title=”sidnej2019-3″]