НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

II КУП НА МАКЕДОНИЈА ВО СТРЕЛАШТВО

На 10.11.2018 године, на стрелиштето во Кисела Вода, во Скопје, во организација н ССРИ Куманово, се одржа вториот Куп (од предвидените три) на Македонија во стрелаштво за спортисти со инвалидност.

Натпреварувачите се натпреваруваа во 3 категории:
-Воздушен пиштол (микс) меѓународна програма 60 истрели,
-Сериска воздушна пушка – мажи 20 истрели и
-Сериска пушка жени, 20 истрели.

РЕЗУЛТАТИ:

ВОЗДУШЕН ПИШТОЛ – МИКС (мажи и жени)
1.Оливера Н. Бикова, Битола 92,93,94,97,96,96=568
2. Ванчо Каранфилов, Скопје 91,94,94,92,89,91=551
3.Александар Јовановски, Скопје 94,88,90,94,89,95=550
4.Нина Пејчиќ, Скопје 88,95,90,92,91,88=544
5. Даниел Михајловиќ, Скопје 88,89,85,89,82,88=521
6. Горан Митровски, Скопје 84,90,80,82,84,86=506

ВОЗДУШНА ПУШКА – МАЖИ
1. Новча Тодоровски, Куманово 87,85=172
2. Зоран Јовановски, Струмица 82,76=158
3. Горан Митровски, Скопје 74,82=156
4. Васко Стефановски, Битола 74,80=154
5. Даниел Михајловиќ. Скопје 77,74=151
6. Стеван Ангелковски, Прилеп 78,72=150
7. Небојша Пејовски, Струга 62,81=143
8. Менде Дивјаковски, Битола 61,66=127
9. Авдо Исмаилов, Струмица 26,11=37

ВОЗДУШНА ПУШКА – ЖЕНИ
1. Елизабета Тодоровска, Куманово 78,82=160
2. Олга Ристовска, Скопје 60,56=116
3. Наташа Црвенковска, Битола 52,50=102

Судии: Бранимир Јовановски и Ванчо Каранфилов. Комесар на купот Драган Дојчиноски,
Третиот Куп на Македонија во стрелаштво ќе се одржи на истото стрелиште на 09.12.2018 година во организација на ССРИ Битола.

[Best_Wordpress_Gallery id=”176″ gal_title=”kup2018-2″]