НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

Државно првенство во стрелаштво 2015

Државното првенство во стрелаштво за лица со инвалидност се одржа на 18.10.2015 година на стрелиштето „Бејбунар“ во Охрид. Главен судија на натпреварот беше Валентина Гоџовска. На натпреварот учествуваа спортисти кои претходно учествувале на општински првенства во своите ССРИ и постигнале резултат над минимум пропишаната норма. На првенството согласно пропозициите за да се додели сет медали (златен, сребрен и бронзен), мора да учествуваат најмалку 5 натпреварувачи. Во категориите каде што учествуваа 4 натпреварувачи беа доделени златниот и сребрениот медал, а каде што се натпреваруваа 3 натпреварувачи беше доделен само златниот медал.

Воздушен пиштол – микс

Име и Презиме Град 1 2 3 4 5 6 Резулт од 40 истрели
Оливера Наковска-Бикова Битола 96 96 95 96 93 97 573 383
Бранимир Јовановски Куманово 89 92 97 91 90 90 549
Александар Јовановски Скопје 94 89 86 90 96 93 548
Лидија Крстеска Скопје 88 85 92 93 88 90 536 358
Ванчо Каранфилов Скопје 86 91 88 90 87 91 533  
Митко Фидановски Битола 77 84 84 83 81 80 489  
Златко Биков Битола 82 74 84 71 82 77 470  

 

Воздушна пушка – жени

Име и Презиме Град 1 2 3 4 Резултат Забелешка
Елизабета Тодоровска Куманово 66 84 77 83 310  
Наташа Црвенковска Битола 71 66 77 66 280
Олга Ристовска Скопје 20 19 0 0   39 ДНФ

 

Воздушна пушка – мажи

Име и Презиме Град 1 2 3 4 Резултат
Новча Тодоровски Куманово 85 86 85 87 343
Васко Стефановски Битола 81 85 80 81 327
Ѓорѓи Здравески Прилеп 79 83 76 80 318
Имер Сефери Скопје 68 83 75 61 287

 

Воздушна пушка – микс сталак СХ2

Име и Презиме Град 1 2 3 4 Резултат
Дејан Танески Охрид 87 86 89 90 352
Снежана Танеска Охрид 81 86 88 83 338
Никола Ѓуровски Битола 69 78 83 77 307

 

Воздушна пушка – мажи (глуви и наглуви)

Име и Презиме Град 1 2 3 4 Резултат
Светлан Седмаков Скопје 87 68 75 76 306
Даниел Михајловиќ Скопје 77 70 79 75 301
Горан Митровски Скопје 77 67 67 79 290
Шефкет Брахими Скопје 72 72 65 68 277
Мартин Ангелов Битола 38 65 67 66 236
Томе Стојановски Прилеп 48 20 32 21 121

 

Воздушен пиштол – жени (глуви и наглуви)

Име и Презиме Град 1 2 3 4 Резултат
Пепица Наумовска Неготино 77 68 64 71 280
Андријана Грковска Скопје 64 67 60 78 269
Катерина Ѓорѓиева Скопје 53 73 62 70 258
Снежана Јарчева Скопје 54 65 53 62 234

[Best_Wordpress_Gallery id=”74″ gal_title=”strelastvo2015″]