НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

Државно првенство во стрелаштво 2011

Одржано државно првенство во стрелаштво во организација на НФСРИМ-МПК

На 06.11.2011 година во Охрид на стрелиштето Бејбунар се одржа државното првенство во стрелаштво за спортисти со инвалидитет во организација на Националната федерација за спорт и рекреација на инвалидите на Македонија – Македонски параолимписки комитет..

На натпреварот учествуваа 24 натпреварувачи кои стручната комисија ги селектираше врз основа на нивните постигнувања на регионалните натпревари.

Во фер и коректна борба беа постигнати следните резултати:

Воздушен пиштол микс
Име и презиме Град 1 2 3 4 5 6 Збир
Оливера Наковска Бикова Битола 93 95 94 97 94 94 567
Ванчо Каранфилов Скопје 94 92 96 92 96 90 560
Бранимир Јовановски Куманово 91 91 87 92 91 89 541
Лидија Крстеска Скопје 90 89 87 86 88 89 529
Тони Митровски Скопје 87 88 85 87 90 87 524
Митко Фидановски Битола 85 87 82 91 85 84 514
Воздушна пушка СХ1
Име и презиме Град 1 2 3 4 5 6 Збир
Новча Тодоровски Куманово 79 84 85 85 333
Васко Стефановски Битола 84 85 77 85 331
Ѓоре Здравески Прилеп 66 80 74 78 298
Николче Станојовски Битола 70 77 71 49 267
Воздушна пушка СХ2
Име и презиме Град 1 2 3 4 5 6 Збир
Дејан Танески Охрид 85 95 88 91 359
Снежана Танеска Охрид 83 90 85 86 344
Никола Ѓуроски Битола 70 82 82 85 319
Димитар Боцевски Скопје 72 85 66 75 298
Ангел Џуковски Скопје 78 74 80 61 293
Воздушна пушка жени
Име и презиме Град 1 2 3 4 5 6 Збир
Елизабета Тодоровска Куманово 74 82 80 84 320
Олга Ристовска Скопје 64 77 70 62 273
Борка Трпковска Тетово 69 63 65 73 270
Менка Форчевска Тетово 37 54 43 41 175
Воздушна пушка останати
Име и презиме Град 1 2 3 4 5 6 Збир
Јордан Пауноски Тетово 79 77 89 72 317
Доне Перовски Тетово 75 67 71 78 291
Љупчо Тпрковски Тетово 68 64 77 70 279
Љубе Димитриевски Куманово 51 69 63 78 261
Мартин Ангелов Битола 45 64 67 80 256

На првопласираните натпреварувачи по категории им беа доделени медали. Овој натпревар беше последен тест пред заминувањето на нашите параолимпијци на Светскиот куп во стрелаштво во Сиднеј 11-19.11.2011 година каде ќе се борат за директна квота за Параолимписките игри во Лондон 2012.

[Best_Wordpress_Gallery id=”34″ gal_title=”strelastvo2011″]