НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

Државно првенство во шах 2007

На 17 и 18 Ноември 2007 година, во хотел „Цар Самуил“ – Банско, се одржа Државното првенство во шах на Федерацијата за спорт и рекреација на инвалиди на Македонија – Македонски Параолимписки Комитет.

На првенството земаа учество 20 играчи кои играа на 10 табли во 7 кола, швајцарски систем, со темпо на игра 30 минути по играч, викенд правила на ФИДЕ.

На првенството беа постигнати следните резултати:

 Пласман   Име и Презиме   Бодови   Бухолц 
 1  Јанчо Ѓорѓевски   6.5  30.5
 2  Тоде Зафировски   5.0  27.5; 22.0 
 3  Жарко Селковски   5.0  27.5; 17.0
 4  Ристо Фотевски   5.0  25.0
 5  Зоран Костадиновски   4.5  28.5
 6  Ратко Пајдаков   4.0  23.0
 7  Милан Спирковски   3.5  30.0
 8  Драган Николиќ   3.5  26.0; 16.0 
 9  Горан Војновски   3.5  26.0; 15.5 
 10  Благој Петровски   3.5  25.0
 11  Стојан Зафировски   3.5  22.5; 16.0; 3 
 12  Спирко Јакимовски   3.5  22.5; 16.0; 2 
 13  Лезим Бајрами   3.5  21.0
 14  Мирослав Бучевски   3.0   28.5
 15  Томе Митев   2.5   24.5
 16  Трајко Илиоски   2.5  21.5; 10.5
 17  Горан Свеќанцоски   2.5  21.5; 10.0
 18  Илија Дивјаковски   2.0  20.5
 19  Васко Стефановски   1.5  19.5
 20  Слободан Димовски  1.5  19.0