Ифраим Љута Печати
Ифраим Љута Медал

Ифраим Љута

Позначајни успеси

  • Трето место на Европско првенство во 2005 година - Еспо - Финска
  • Освоени две „Б“ норми за учество на ПОИ - Пекинг - 2008 година во дисциплините: 200м и 400м - (Т13)

Позначајни успеси

  • Спортист на годината на Тетово за 2005 година
  • Спортист на годината на Тетово за 2007 година