tokyo2020 
Параолимписки игри во Токио 2020 25.08.2020 21:00 85 денови

Пријава за млади спортисти

Статистика

Гледања на содржината : 1819192
Оливера Наковска Бикова PDF Печати Е-пошта
Оливера Наковска Бикова Оливера Наковска Бикова 

 Оливера Наковска Бикова

Позначајни резултати

 • Златен медал од Европско првенство во Данска - 2001 година
 • Европска рекордерка
 • 3 сребрени медали од Европско првенство во Вроцлав 2005 година и Сул - 2007 година
 • Сребрен медал од Светско првенство во Сарганс - 2006 година
 • 6-то место на Параолимписки игри во Атина - 2004 година
 • Учесник на 2 Светски првенства и освоени екипно 1 сребрен и 1 бронзен медал
 • Учесник на 4 Европски првенства:
  • 1 златен и 3 сребрени медали - поединечно
  • 2 сребрени и 4 бронзени медали - екипно
 • Преку 10 медали од Европски купови и други меѓународни првенства
 • Повеќекратен државен шампион на Македонија
 • Апсолутна рекордерка на Република Македонија во дисциплината - воздушен пиштол
Медал  Медал

   

 
 

 

ams 
 
 mtsp
 
logoipc1
 
nsiom

Листа на забранети супстанци и методи за 2019 година

logo