tokyo2020 
Параолимписки игри во Токио 2020 25.08.2020 21:00 82 денови

Пријава за млади спортисти

Статистика

Гледања на содржината : 1822139
Бранимир Јовановски PDF Печати Е-пошта
Бранимир Јовановски Златен медал - Барцелона 1992 Бранимир Јовановски
  
Бранимир  Jовановски

 Позначајни успеси: 

 • Златен медал од Параолимписки игри во Барцелона - 1992 година
 • Светски и олимписки рекордер во воздушен пиштол
 • Учесник на 4 Параолимписки игри:
  • 1-во место во Барцелона - 1992 година
  • 8-мо место во Атланта - 1996 година
  • 6-то место во Сиднеј - 2000 година
  • 5-то место во Атина - 2004 година
 • Учесник на 5 Светски првенства и освоени екипни 2 сребрени и 1 бронзен медал
 • Учесник на 8 Европски првенства и освоени екипни 2 златни, 3 сребрени и 5 бронзени медали
 • Преку 30 медали од Европски купови и други меѓународни првенства
 • Државен првак на СФРЈ - 1990 и 1992 година, вицешампион во 1989 и 1991 година
 • 14 кратен државен шампион на Македонија
   

  Медал

  Медал

 Титули и признанија

 • Спортист на годината на Република Македонија за 1992 година во организација на СКОК, МРТ и други печатени и електронски медиуми
 • Повеќекратен Спортист на Македонија во организација на ФСРИМ
 • Добитник на 11-то Ноемвриска награда на град Куманово 1992 година
 • Добитник на 11-то Октомвриска награда на град Куманово - 2004 година
 • Повеќекратен Најдобар спортист на Куманово во период од 1992 до 2005 година
 • Великан на Македонскиот Олимписки Комитет

  Признание - Спортист на РМ

  Признание - МОК

   


 
 

 

ams 
 
 mtsp
 
logoipc1
 
nsiom

Листа на забранети супстанци и методи за 2019 година

logo