ССРИ Куманово го одбележа меѓународниот ден на спортот со натпревар во пинг понг

  • PDF

1На 06.04.2019 година во спортската сала во Гимназијата „Гоце Делчев“ во Куманово се одигра пингпонгарски двомеч помеѓу екипите на Сојузот за спорт и рекреација на инвалидите Куманово за кој настапија Страшко Коцевски, Небојша Ташиќ и Зоран Трајановски (минатогодишни шампиони во лигата на Македонија во пинг понг за спортисти со телесен инвалидитет) и Пингпонгарскиот клуб Куманово од Куманово за кого настапија Давор Стојановски, Цобе Јаневски, Милан Додевски и Игор Маневски. Победи екипата на ППК Куманово со резултат 5:0.
Судија на натпреварот беше Ненад Додевски, а делегат Мики Трендафиловски. 

По завршување на екипниот дел, се одигра поединечно првенство на кое нашиот спортист Страшко Коцевски го освои 3-то место.

You are here