tokyo2020 
Параолимписки игри во Токио 2020 25.08.2020 21:00 85 денови

Пријава за млади спортисти

Статистика

Гледања на содржината : 1819161
I КУП НА МАКЕДОНИЈА ВО СТРЕЛАШТВО

1Денес, 04.11.2018 године, на стрелиштето во Кисела Вода, во Скопје, во организација н ССРИ Кисела Вода, се одржа првиот Куп (од предвидените три) на Македонија во стрелаштво за спортисти со инвалидност.
Натпреварувачите се натпреваруваа во 3 категории: 
-Воздушен пиштол (микс) меѓународна програма 60 истрели, 
-Сериска воздушна пушка - мажи 20 истрели и 
-Сериска пушка жени, 20 истрели.

Овие натпревари дополнително претставуваат и контролни натпревари кои ќе му послужат на селекторот при избор на репрезентацијата на Македонија за учество на меѓународни првенства, а исто така и бодовите кои ќе ги освојат спортистите, на крајот на Куп натпреварите ќе придонесат во рангирањето на клубовите за финансирање од Агенцијата за млади и спорт за 2019 година.

Во фер и коректна атмосфера, беа постигнати следните резултати:

ВОЗДУШЕН ПИШТОЛ - МИКС (мажи и жени)
1.Александар Јовановски, Скопје 97,86,93,92,95,92= 555
2. Ванчо Каранфилов, Скопје 93,88,92,95,93,91= 552
3.Светлан Седмаков, Скопје 85,85,87,87,91,89=524
4.Нина Пејчиќ, Скопје 95,84,82,83,86,79=509
5. Даниел Михајловиќ, Скопје 88,78,81,88,86,85=506
6. Горан Митровски, Скопје 82,84,85,81,84,87=503
7. Митко Фидановски, Битола 79,87,84,86,81,74=487
8. Михајло Михајлов, Кавадарци 61,69,76,75,78,67=424

ВОЗДУШНА ПУШКА - МАЖИ 
1. Новча Тодоровски, Куманово 82,91=173
2. Зоран Јовановски, Струмица 84,81= 165
3. Васко Стефановски, Битола 76,85= 161
4. Даниел Михајловиќ. Скопје 77,80=157
5. Светлан Седмаков, Скопје 67, 73=140
6. Горан Митровски, Скопје 68,72= 140
7. Стеван Ангелковски, Прилеп 65,71= 136
8. Авдо Исмаилов, Струмица 61,70= 131
9. Ѓорѓи Здравески, Прилеп 67,61= 128
10. Менде Дивјаковски, Битола 65,61= 126

ВОЗДУШНА ПУШКА - ЖЕНИ
1. Елизабета Тодоровска, Куманово 75,83= 158
2. Олга Ристовска, Скопје 42,47= 89
3. Наташа Црвенковска, Битола 19,56=75

Судии: Бранимир Јовановски и Ванчо Каранфилов. Комесар на купот Драган Дојчиноски,

Вториот Куп на Македонија во стрелаштво ќе се одржи на истото стрелиште на 10.11.2018 година во организација на ССРИ Куманово.

 
 

 

ams 
 
 mtsp
 
logoipc1
 
nsiom

Листа на забранети супстанци и методи за 2019 година

logo