tokyo2020 
Параолимписки игри во Токио 2020 25.08.2020 21:00 85 денови

Пријава за млади спортисти

Статистика

Гледања на содржината : 1819174
26.07.2018 НАТПРЕВАР ВО СТРЕЛАШТВО PDF Печати Е-пошта
Новости - Вести

1На 26.07.2018 година во рамките на подготовките на македонските параолипијци за Светскиот куп во Франција, како и подготовките на стрелецот од Dubai Club For the Disabled, на стрелиштето во Кисела Вода се одржа контролен натпревар на кој беа постигнати следните резултати:

1. Мирослав Славковиќ 92. 92. 94. 95. 94. 95 = 562

2. Ванчо Каранфилов 91. 95. 90. 95. 95. 94 = 560
3. Александар Јовановски 93. 92. 91. 89. 86. 94 = 545
4. Saeed Obaid Alsaleh 91. 86. 87. 91. 86. 88 = 529

Стрелците се натпреваруваа и во финале (без Александар) и по дополнителните 24 истрели ги зазедоа следните позиции:

1.Мирослав Станковиќ 232,8
2.Ванчо Каранфилов 230,5
3.Said Obaid Alsaleh 212,1

На натпреварот одржан на 24.07.2018 година беа постигнати следните резултати:

1.Александар Јовановски 95. 93. 89. 94. 88. 92 = 551
2. Мирослав Славковиќ 90. 93. 92. 91. 86. 92 = 544
3. Saeed Obaid Alsaleh 86. 90. 85. 85. 89. 93 = 528

Следен и последен заеднички натпревар меѓу нашите спортисти и стрелецот од Дубаи ќе се одржи на 28.07.2018 година на истото стрелиште.

 

 
 

 

ams 
 
 mtsp
 
logoipc1
 
nsiom

Листа на забранети супстанци и методи за 2019 година

logo