Грешка
  • JFolder::files: Патеката не е папка:
Забелешка
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files.

Државно првенство во шах 2016

  • PDF

2Државно првенство во шах 2016

На 01-02.10.2016 година во хотел Галеб во Струга се одржа 28-то државно првенство во шах за лица со телесен инвалидитет во организација на Мобилност Македонија, и соорганизација на Македонскиот параолимписки комитет, на кое настапија 23 натпреварувачи.
Согласно пропозициите се играа 8 кола швајцарски систем со темпо на игра од триесет минути по играч.


По осум кола кои се играа во два дена, првото место со освоени 7 поени го освои Мирослав Бучевски од Скопје, второто Јанчо Ѓорѓевски од Куманово со освоени 6,5 поени и третото Горан Војновски од Кочани со освоени 5,5 поени. Директен пласман за идното првенство, поред тројцата првоплсирани, освоија и: Неби Адем, Филипов Љупчо, Даниел Нуневски, Билал Биберовиќ, Изети Зекирија,Димитар Цафовски и Хакија Мекиќ.
Исто така согласно пропозициите, за следното првенство последните пет натпреварувачи немаат право на настап и тоа: Слободан Димоски, Благоја Симоновски, Коле Андонов, Илија Георгиев и Благој Стојков.
Судии на натпреварот беа Драган Дојчиноски и Тони Пајдаков.

{gallery}sha2016{/gallery}

You are here