Државно првенство во стрелаштво 2015

  • PDF

1 1            Државното првенство во стрелаштво за лица со инвалидност се одржа на 18.10.2015 година на стрелиштето „Бејбунар“ во Охрид. Главен судија на натпреварот беше Валентина Гоџовска. На натпреварот учествуваа спортисти кои претходно учествувале на општински првенства во своите ССРИ и постигнале резултат над минимум пропишаната норма. На првенството согласно пропозициите за да се додели сет медали (златен, сребрен и бронзен), мора да учествуваат најмалку 5 натпреварувачи. Во категориите каде што учествуваа 4 натпреварувачи беа доделени златниот и сребрениот медал, а каде што се натпреваруваа 3 натпреварувачи беше доделен само златниот медал.

Воздушен пиштол - микс

  Име и Презиме Град 1 2 3 4 5 6 Резулт од 40 истрели
  Оливера Наковска-Бикова Битола 96 96 95 96 93 97 573 383
  Бранимир Јовановски Куманово 89 92 97 91 90 90 549  
  Александар Јовановски Скопје 94 89 86 90 96 93 548  
  Лидија Крстеска Скопје 88 85 92 93 88 90 536 358
  Ванчо Каранфилов Скопје 86 91 88 90 87 91 533  
  Митко Фидановски Битола 77 84 84 83 81 80 489  
  Златко Биков Битола 82 74 84 71 82 77 470  

 

Воздушна пушка - жени

  Име и Презиме Град 1 2 3 4 Резултат Забелешка
  Елизабета Тодоровска Куманово 66 84 77 83 310  
  Наташа Црвенковска Битола 71 66 77 66 280  
  Олга Ристовска Скопје 20 19 0 0   39 ДНФ

 

Воздушна пушка - мажи

  Име и Презиме Град 1 2 3 4 Резултат
  Новча Тодоровски Куманово 85 86 85 87 343
  Васко Стефановски Битола 81 85 80 81 327
  Ѓорѓи Здравески Прилеп 79 83 76 80 318
  Имер Сефери Скопје 68 83 75 61 287

 

Воздушна пушка – микс сталак СХ2

  Име и Презиме Град 1 2 3 4 Резултат
  Дејан Танески Охрид 87 86 89 90 352
  Снежана Танеска Охрид 81 86 88 83 338
  Никола Ѓуровски Битола 69 78 83 77 307

 

Воздушна пушка – мажи (глуви и наглуви)

  Име и Презиме Град 1 2 3 4 Резултат
  Светлан Седмаков Скопје 87 68 75 76 306
  Даниел Михајловиќ Скопје 77 70 79 75 301
  Горан Митровски Скопје 77 67 67 79 290
  Шефкет Брахими Скопје 72 72 65 68 277
  Мартин Ангелов Битола 38 65 67 66 236
  Томе Стојановски Прилеп 48 20 32 21 121

 

Воздушен пиштол – жени (глуви и наглуви)

  Име и Презиме Град 1 2 3 4 Резултат
  Пепица Наумовска Неготино 77 68 64 71 280
  Андријана Грковска Скопје 64 67 60 78 269
  Катерина Ѓорѓиева Скопје 53 73 62 70 258
  Снежана Јарчева Скопје 54 65 53 62 234

 

You are here