Атлетика 2012

 • PDF

На 30.09.2012 година на стадионот во близина на спортската сала „Јасмин“ во Кавадарци беше одржано државното првенство во атлетски повеќебој во фрлачки дисциплини за спортисти со инвалидност на Македонија за 2012 година во организација на Националната федерација за спорт и рекреација на инвалидите на Македонија – Македонски параолимписки комитет. На првенството зедоа учество 33 натпреварувачи кои ги поминаа квалификациските натпревари од трите региони во РМ. Натпреварувачите во класите 54-58 во категорија мажи и жени беа селектирани врз основа на пласманот од ДП на лица со телесен инвалидитет на РМ кои се одржаа во Струга годинава во организација на Мобилност Македонија

Жени класи Ф55-58

 

Име и презиме

Класа

ССРИ

Ѓуле (3кг)

Диск (1кг)

 Копје 0,6кг

Вкупно

 1. 1.

Елена Давитковска

Ф55

Кратово

3,98

6,18

7,4

1131

 1. 2.

Елизабета Тодоровска

Ф55

Куманово

3,60

7,02

7,36

1115

 1. 3.

Зивка Мицова

Ф56

Кочани

4,13

6,62

6,92

1096

 1. 4.

Нурие Фаризи

Ф58

Струмица

4,01

7,04

7,63

895 

Жени класи Ф46 и општа

 

Име и презиме

Класа

ССРИ

Ѓуле

(4кг)

Диск

(1кг)

Копје

(0,6кг)

Вкупно

 1. 1.

Нада Цветковска

Ф46

Куманово

6,42

16,43

18,25

1416

 1. 2.

Нада Илиоска

општа

Кичево

6,39

13,83

13,15

1213

 1. 3.

Росана Чокревска Ефремова

општа

Скопје

5,52

13,43

14,18

1160

 1. 4.

Јасмина Стојановска

општа

Скопје

4,73

10,12

13,26

991

 1. 5.

Олга Ристовска

општа

Скопје

4,7

11,93

10,7

962 

Мажи класа Ф54-57

 

Име и презиме

Класа

ССРИ

Ѓуле

Диск

Копје

Вкупно

 1. 1.

Зоран Јовановски

Ф55

Струмица

5,76

14,08

12,02

1245

 1. 2.

Александар Јовановски

Ф54

Скопје

3,89

9,46

9,4

1101

 1. 3.

Авни Хисмани

Ф56

Тетово

4,85

11,36

12,84

1065

 1. 4.

Новча Тодоровски

Ф56

Куманово

3,65

9,74

9,47

827

 1. 5.

Сашо Тодоровски

Ф57

Скопје

4,48

10,14

10,03

810

 1. 6.

Муштеба Амети

Ф55

Охрид

 

 

 

ДНС 

Мажи класа Ф37-46

 

Име и презиме

Класа

ССРИ

Ѓуле

Диск

Копје

Вкупно

 1. 1.

Александар Талески

Ф46

Дојран

10,12

25,24

32,95

1629

 1. 2.

Митко Орданов

Ф44

Кавадарци

8,83

25,58

27,15

1523

 1. 3.

Марјан Зафировски

Ф37

Скопје

8,08

20,88

22,12

1402

 1. 4.

Ванчо Каранфилов

Ф42

Скопје

7,03

17,58

22,82

1373

 1. 5.

Имер Сефери

Ф44

Скопје

8,03

22,27

21,53

1308

 1. 6.

Савре Бојковиќ

Ф44

Куманово

8,22

18,31

21,19

1240

 1. 7.

Васко Стефановски

Ф42

Битола

6,32

17,01

19,3

1237

 1. 8.

Илија Влаиќ

Ф46

Кавадарци

8,19

18,17

19,68

1164 

Мажи класа Ф11-13

 

Име и презиме

Класа

ССРИ

Ѓуле

Диск

Копје

Вкупно

 1. 1.

Бобан Краљевски

Ф11

Куманово

7,68

19,65

21,54

1476

 1. 2.

Николче  Михајлов

Ф13

Штип

8,1

18,05

22,52

1251

 1. 3.

Коце Витанов

Ф13

Штип

7,66

17,18

17,11

1111

 1. 4.

Ѓорѓи Веселинов

Ф13

Кочани

5,15

11,18

11

731

 1. 5.

Драги Ѓорѓиев

Ф13

Кочани

 

 

 

ДНС 

Мажи останата инвалидност

 

Име и презиме

Класа

ССРИ

Ѓуле

Диск

Копје

Вкупно

 1. 1.

Дејан Ѓорѓиевски

општа

Скопје

8,06

22,24

21,73

1264

 1. 2.

Драган Лазаревски

општа

Битола

7,48

19,49

22,96

1197

 1. 3.

Сашо Димов

општа

Штип

6,93

19,12

23,6

1166

 1. 4.

Зоран Мидоски

глув

Прилеп

7,35

21,49

18,68

1157

 1. 5.

Миле Ачески

општа

Прилеп

6,35

15,76

23,55

1067

 

You are here