Атлетика 2010

  • PDF

Резултати атлетика Државно првенство Кавадарци 26.09.2010

Мажи телесна инвалидност

 

Име и презиме

Класа

Град

Ѓуле

Диск

Копје

Вкупно

 1

Александар Талески

Ф46

Гевгелија

10,10

25,88

29,55

1585

 2

Митко Орданов

Ф44

Кавадарци

9,44

23,10

23,58

1449

 3

Имер Сефери

Ф44

Скопје

8,91

24,10

23,42

1432

 4

Николчо Пеев

Ф37

Гевгелија

7,25

22,70

22,18

1384

 5

Ванчо Каранфилов

Ф42

Скопје

6,98

17,58

20,21

1317

 6

Савре Бојковиќ

Ф44

Куманово

8,30

20,52

17,95

1227 

Мажи слепи и слабовидни

 

Име и презиме

Класа

Град

Ѓуле

Диск

Копје

Вкупно

1

Тихомир Шопкиќ

Ф12-13

Скопје

9,14

17,88

19,85

1221

2

Коце Димов

Ф11

Скопје

5,82

15,05

11,50

1024

3

Зарко Селковски

Ф11

Тетово

5,62

13,46

8,10

901

Мажи останата инвалидност

 

Име и презиме

Класа

Град

Ѓуле

Диск

Копје

Вкупно

1

Фадил Асанов

глуви

Велес

8,78

22,62

29,91

1448

2

Рифат Шаљиќ

глуви

Велес

8,10

19,55

25,93

1284

3

Стоислав Велковски

глуви

Тетово

7,47

16,15

14,78

1003

Жени

 

Име и презиме

Класа

Град

Ѓуле

Диск

Копје

Вкупно

1

Нада Цветковска

Ф46

Куманово

7,20

16,30

19,21

1503

2

Лилјана Мицовска

Ф46

Кочани

6,58

16,13

17,46

1400

3

Олга Ристовска

општа

Скопје

4,85

12,20

13,45

1055

Мажи во колички

 

Име и презиме

Класа

Град

Ѓуле

Диск

Копје

Вкупно

1

Тони Саканарски

Ф57

Кочани

6,30

15,23

15,10

1185

2

Зоран Јовановски

Ф55

Струмица

4,96

11,68

11,27

1088

3

Спасе Коцев

Ф55

Радовиш

4,46

10,90

8,82

949

4

Горјан Свеќанцоски

Ф56

Прилеп

4,03

10,85

9,85

899

Првенството започна во 10 часот, на игралиштето на основното училиште, како што и беше предвидено. Истото помина во фер и коректна атмосвера, без било какви приговори од страна на натпреварувачите.

Судии,

Драган Дојчиноски

Бранимир Јовановски

Димче Димитровски

You are here