Државно првенство во пинг понг 2012 година

  • PDF

pingpong2Во пингпонгарската сала „Јасмин“ во Кавадарци на 21.10.2012 година се одржа државното првенство во пинг понг за спортисти со инвалидност во организација на НФСРИМ-МПК. На првенството учествуваа 27 натпреварувачи кои своето учество го обезбедија преку квалификациски натпревари од трите спортски региони во РМ.

Класи 9-10

 a1

1. Страшко Коцевски - Куманово

       

2. Александар Димовски - Прилеп

       

3.Дејан Алексовски - Скопје

       

4. Моме Јаќимовиќ - Куманово

       

5. Вјечислав Корјакин - Скопје

       

Класа Останати

 a3

1. Благоја Каланоски

Охрид

     

2. Славе Арабаџиев

Скопје

     

3.Борче Бошковски

Скопје

     

4. Мехмед Керимов

Штип

     

5. Мустафа Велиов

Штип

     

КЛАСА 3-5 (МИКС)

 a4

1.Трајче Стојановски

Скопје

     

2.Муштеба Амети

Охрид

     

3.Ристо Фотевски

Скопје

     

4. Нурије Фаризи

Струмица

     

5. Зоран Јовановски

Струмица

     

Класа мажи класа 6-8

 a5

1. Рубинчо Ристески - Прилеп

2. Маријан Зафировски  - Скопје

3. Томи Јаневски  - Скопје

4. Васко Стефановски - Битола

5. Ванчо Каранфилов - Скопје

6. Николчо Делов - Кавадарци

Класа жени класа 6-10

 a6

1. Оливера Н. Бикова - Битола

       

2. Лилјана Мицовска  - Кочани

       

3. Снежана Танеска - Охрид

       

4. Наташа Црвенковска - Битола

       

5. Магдалена  Делова - Кавадарци

       

6. Олга Ристовска - Скопје

       

НФСРИМ-МПК обезбеди медали за првопласираните 3 натпреварувачи по дисциплини. Медалите ги додели генералниот секретар на НФСРИМ-МПК, Драган Дојчиноски.

You are here