Шах 2008

  • PDF

Држвно првенство на ФСРИМ - МПК во шах

 Пласман   Име и Презиме   Поени   Прогрес   Бухолц 
 1  Санде Атанасов   6  26  27,5 
 2  Мирослав Бучевски   6   21   26 
 3  Јанчо Ѓорѓевски   5  22  28
 4  Жарко Селковски   5  16  21,5
 5  Драган Николиќ   4  18,5  30,5
 6  Зоран Костадиновски   4  18,5  27
 7  Стојан Зафировски  4  15  24
 8  Спирко Јакимовски  3,5  16,5  22,5
 9  Тодор Кашиков   3,5  13  26,5
 10  Зекирија Изети  3,5  11  24
 11  Билал Биберовиќ  3,5  10  21
 12  Тоде Зафировски  3  16,5  29,5
 13  Илија Дивјаковски  3  14  27,5
 14  Милан Спирковски  3  11  20
 15  Слободан Димовски  2,5  10,5  21
 16  Трајко Илиоски  2  7  22,5
 17  Стеван Цветановски  1,5  5,5  23,5

 

You are here