tokyo2020 
Параолимписки игри во Токио 2020 25.08.2020 21:00 84 денови

Пријава за млади спортисти

Статистика

Гледања на содржината : 1820156
ПОДЕЛЕНИ 60 ДИРЕКТНИ КВОТИ ВО СТРЕЛАШТВО

ПОДЕЛЕНИ 60 ДИРЕКТНИ КВОТИ ВО СТРЕЛАШТВО (ОД ВКУПНО 150), ЗА УЧЕСТВО НА ПАРАОЛИМПИСКИ ИГРИ ВО ТОКИО 2020

 
СОСТАНОК НА ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ССРИ

1На 22.10.2018 година, во сала 5 во ДХО „Даре Џамбаз“ се одржа работен состанок помеѓу избраните претставници од редот на телесните инвалиди за новиот состав на Собранието на НФСРИМ-МПК за мандатниот период 2018-2022. Согласно Спогодбата за здружување, од 16 можни кандидати, беа избрани 5 за следниот состав на Собранието, 3 делегира Мобилност Македонија, а се одлучуваше и за нови претставници во УО и кандидат за претседател. Подготвено ја очекуваме најавената седница на изборно Собрание. Циклусот квалификации за Параолимписките игри во Токио 2020 е веќе започнат, а нашиот комитет очекува да се освојат квоти од 2-3 спортисти (во мај годинава квота освои Оливера Наковска-Бикова).

Повеќе...
 
ЛИСТА НА СВЕТСКИ РЕКОРДЕРИ ВО СТРЕЛАШТВО

ЛИСТА НА СВЕТСКИ РЕКОРДЕРИ ВО СТРЕЛАШТВО по дисциплини
World Record Holders by event, World Shooting Para Sport

На најновата Листа на актуелни носители на светски рекорди, во Дисциплината П2 (P2 - Women's 10m Air Pistol SH1) и нашата спортистка Оливера Наковска-Бикова, која го изедначи рекордот во квалификации во оваа дисциплина од 570 кругови за време на Светското првенство во Кореја во мај годинава.

web links

 
«ПочетокПред12345678910СледноКрај»

Страница 9 од 60
 

 

ams 
 
 mtsp
 
logoipc1
 
nsiom

Листа на забранети супстанци и методи за 2019 година

logo