tokyo2020 
Параолимписки игри во Токио 2020 25.08.2020 21:00 84 денови

Пријава за млади спортисти

Статистика

Гледања на содржината : 1820079
Нарачка на пиштоли
Нарачани три пиштоли Steyr LP 10 за македонските параолимпијци
На состанокот одржан на 14.08.2007 година, директорот на Агенцијата за млади и спорт, г-дин Ивица Георгиевски, вети дека ќе обезбеди средства за набавка на ново оружје за настап на македонската репрезентација во стрелаштво за инвалиди на Параолимписките игри што ќе се одржат во Пекинг од 06 -17.09.2008 година. Се очекува на Параолимписките игри во спортско стрелаштво да настапат: Оливера Наковска Бикова, Ванчо Каранфилов и Бранимир Јовановски.
Повеќе...
 
Дополнување на името на ФСРИМ

По барање на Меѓународниот Параолимписки Комитет, во фаза на разгледување од страна на општинските Сојузи за дополнување на името на Федерацијата, односно полното име на да биде: „Федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Македонија - Македонски Параолимписки Комитет“. Општинските Сојузи треба во писмена форма да се изјаснат по ова прашање, а одлука ќе донесе Собранието на ФСРИМ на своја седница.

 
Државно првенство во шах

На 17 и 18 Ноември 2007 година, во хотел „Цар Самуил“ - Банско, се одржа Државното првенство во шах на Федерацијата за спорт и рекреација на инвалиди на Македонија - Македонски Параолимписки Комитет.

На првенството земаа учество 20 играчи кои играа на 10 табли во 7 кола, швајцарски систем, со темпо на игра 30 минути по играч, викенд правила на ФИДЕ.

На првенството беа постигнати следните резултати:

РЕЗУЛТАТИ

 
«ПочетокПред51525354555657585960СледноКрај»

Страница 60 од 60
 

 

ams 
 
 mtsp
 
logoipc1
 
nsiom

Листа на забранети супстанци и методи за 2019 година

logo