НФСРИСМ – ПКСМ

Национална федерација за спорт и рекреација на инвалиди на Северна Македонија – Параолимписко комитет на Северна Македонија

Параолимписки Игри

На 19.02.2021 година, на покана на Европскиот Параолимписки Комитет (ЕПЦ), како претставник на Параолимпискиот комитет на Северна Македонија, учествував на...

Движењето на спортистите ќе бидат ограничено од Олимпиското село до местата на натпреварување и назад, по нивното пристигнување за Олимписките...

Високиот член на Меѓународниот олимписки комитет (МОК), Ричард Паунд, тврди дека давањето на приоритет на спортистите за примање на вакцината...

Претседателот на Параолимпискиот комитет на Северна Македонија, Бранимир Јовановски, на 05.11.2020 година одржа Скајп конференција со Координаторот за односи со...